Wat is padel

Padel lijkt inderdaad op tennis en squash, maar het heeft ook zijn eigen unieke kenmerken! Een padelbaan is kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter) en heeft geen muren zoals bij squash, maar een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft is gescheiden door een net en verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met vier personen.

Spelregels De spelregels van padel lijken sterk op die van tennis. De bal moet over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert. Een belangrijk verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of omheining mag laten komen voordat je hem terugslaat. Dit mag ook via de wand, wat vaak leidt tot verrassende rally’s. Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis.

Probeer Padel bij RSV Voorwijk Bekijk hier de instructievideo over padel. Ben je benieuwd of padel iets voor jou is? De padelcommissie van RSV Voorwijk biedt voor geïnteresseerden clinics aan, begeleid door enthousiaste padellers binnen onze club. Neem contact op met de padelcommissie voor meer informatie. Wil je liever een proefles door een padeltrainer? Wij werken samen met Tennisschool Kilian voor professionele padellessen. Klik hier voor meer informatie over padellessen.

We hopen je snel op de baan te zien

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 522 442 052

RSV Voorwijk

Wiltenweg 31C
7957 AM de Wijk

KVK-nummer

40045242